HULP VANUIT UW WONINGBOUWVERENIGING

- u krijgt ondersteuning aangeboden ? wat houdt het in ? -

De woningbouw heeft u hulp van een budgetcoach aangeboden. Dit kan een preventieve reden hebben,  bijv. omdat u op het punt staat een woning te gaan huren en een goede start wilt maken. Maar vaak wordt onze ondersteuning ook ingezet, omdat er bijv. sprake is van een huurachterstand (en/of al langere tijd geen stabiele huurbetaling). Dit is een nette en vaak effectieve service die uw woningbouwvereniging u aanbiedt. Wij adviseren u hier gebruik van te maken, hoe eerder u hier werk van maakt, des te sneller er een positief resultaat merkbaar zal zijn. Hoe werkt zo'n budgetcoachtraject ? 

Indien er sprake is van een preventieve aanmelding. U heeft bijv. contact gehad met de verhuurmakelaar en er is u aangeboden gebruikt te maken van een budgetcoach. Er wordt na de aanmelding bij ons kantoor, contact met u opgenomen om uw hulpvraag te bespreken. Indien we beide een goed gevoel hebben bij dit telefonische kennismakingsgesprek, zullen we een vervolgafspraak inplannen. Vaak is bij een dergelijke aanmelding 2 afspraken met de budgetcoach voldoende. 

Indien er sprake is van een huurachterstand en/of geen stabiele huurbetaling. Nadat uw woningbouwvereniging u heeft aangemeld bij ons kantoor, wordt er contact met u opgenomen voor het maken van een afspraak (bij voorkeur bij u thuis). In het intakegesprek zal de budgetcoach u vragen stellen om goed inzicht te krijgen in uw situatie, zodat er direct een 1e inschatting gemaakt kan worden over welke werkwijze het beste voor u zal werken. Uiteraard bent u dan ook in de gelegenheid al uw vragen te stellen. Samen met u wordt er besproken hoe het traject er vermoedelijk uit zal komen te zien, het is belangrijjk dat u daar een goed gevoel bij heeft, alvorens we echt met elkaar aan de slag gaan. Op kosten van de woningbouwvereniging mogen we in totaal 5 keer met elkaar afspreken. De totale duur van een traject bepalen we in overleg met elkaar en is o.a. afhankelijk van uw situatie. De budgetcoach zal u te allen tijde een eerlijk en realistisch advies geven over uw mogelijkheden. Natuurlijk wordt er vertrouwelijk omgegaan met uw gegevens (conform de privacyregels). Van u wordt er motivatie en medewerking verwacht.

Mocht u vooraf twijfelen en/of nog vragen hebben, aarzel niet en neem contact met ons op.

In onderstaande link treft u een interview aan met de budgetcoaches van Kamsteeg Budgetcoaching. Dit interview is afgenomen door Stichitng Trivire te Dordrecht en geeft u meer inzicht in onze samenwerking met deze stichting en het werk wat wij voor hun huurders verrichten. 

https://youtu.be/wlOJPKAbx0c

V

Professionele hulp bij
financiƫle moeilijkheden

Heeft u vragen en/of opmerkingen?

Bent u benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend telefonisch contact met mij op.

M. 06 - 285 198 22

Indien u via het contactformulier een bericht achterlaat , neem ik binnen 2 werkdagen contact met u op. De ingestuurde gegevens worden alleen gebruikt om contact op te nemen en worden veilig opgeslagen.

Contact